You are previewing this press release. It isn't public yet and won't show in your pressroom. You can however share this secret url with others.
Skip to Content

#MoveTheSales en #SosModeRetail database met images

 

Belgisch Nederlandstalige Campagne

Foto's met Quotes van retailers en industrie professionals, politici en economen.

 

Nieuwe images. Klik op in hoge resolutie te downloaden op je gsm of desktop.

 

Nederlandse statements voor Belgische Campagne in Mode Unie kleuren

 

 

English Statements for European Campaign

English Quotes for European Campaign

 

 

 

 

 

Over COSH!

COSH! is een initiatief van Niki De Schryver, duurzame ondernemer in hart en nieren. Met dit gloednieuwe keurmerk wil ze consumenten helpen in hun zoektocht naar duurzame, ethische kledij.  COSH! is een online platform dat consumenten wil helpen om makkelijk bewuste keuzes te maken tijdens het shoppen bij handelaren met fysieke winkels.

We dragen allemaal, elke dag kleding. Onze kleding is onze tweede huid en onderdeel van onze identiteit. Maar de mode-industrie is een van de meest vervuilende en onmenselijke industrieën ter wereld. Als we gaan winkelen hebben we geen idee van de ethische of ecologische impact van onze shopping keuzes. COSH! 'Conscious Shopping Made Easy' maakt duurzaam shoppen makkelijk. 

COSH! biedt consumenten een gemakkelijk en snel zoekplatform en visualiseert daarop de duurzaamheidskenmerken van kledingmerken op een heldere manier. COSH! onderzoekt de  toeleveringsketen van merken bij hun fysieke retailers om zo greenwashing tegen te gaan. Shoppers kunnen via COSH! winkels vinden in hun buurt die duurzame mode binnen hun stijl en budget aanbieden. De op maat gemaakte shoppingroute - met routemap - brengt shoppers tot voor de deur van kledingwinkels met een duurzaam aanbod. Start met duurzaam shoppen op www.cosh.eco

COSH! onderzoekt de toeleveringsketen van elk merk bij hun fysieke retailers op meer dan 200 aspecten in 7 categoriën: arbeidsomstandigheden, ecologische materialen, circulaire economie, korte keten, diervriendelijkheid, transparantie en het 'slow fashion' business model om zo greenwashing tegen te gaan.

COSH! werd opgericht met steun van Vlaanderen Circulair. Kreeg in 2018 begeleiding van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt en de United Fashion European fashion tech accelerator in 2019. In 2021 werd COSH! geselecteerd door imec.istart.

De officiële lancering van COSH! vond plaats op 6 en 7 september 2019. 20 maand later dekt het platform 80% van de duurzame Belgische modemarkt en heeft het meer dan 220 000 gebruikers. Het platform wordt beheerd door een zes-koppig team en meer dan 191 retailers sloten zich al aan.

Sinds januari 2020 heeft COSH! er de screening van juwelen en cosmetica op bovenstaande categorieën bijgenomen. En sinds 2021 is COSH! ook opgestart in New York en Amsterdam en maakt zich klaar voor de Nederlandse retail scene.  

COSH!
Bergjesbos 19, 8310 Brugge