Skip to Content
COSH! organiseert duurzame mode tentoonstelling in stad Antwerpen

COSH! organiseert duurzame mode tentoonstelling in stad Antwerpen

Duurzaam shoppen nu nóg makkelijker dankzij de COSH! Conscious Shopping Guide

Na een succesvol eerste jaar, organiseert COSH! zijn allereerste duurzame mode tentoonstelling. Consumenten worden zich meer en meer bewust van ecologisch en duurzaam leven. ‘Met de corona-proof tentoonstelling willen we consumenten die zich nog niet bewust zijn van de impact van de mode-industrie, op een gemoedelijke manier informeren over de problemen én oplossingen’ aldus Niki de Schryver, oprichtster van COSH!.

Duurzame mode tentoonstelling in openlucht

De duurzame mode tentoonstelling in openlucht neemt je mee langs leuke fashion en eco-lifestyle winkels. In de vitrines en winkels van de Antwerpse handelaren vind je prachtige installaties met meer informatie, weetjes en tips voor een duurzame kleerkast en ecologische levensstijl. Elke deelnemende handelaar stond zelf in voor de vormgeving van  hun installatie. Als leidraad voor de tentoonstelling ontwikkelde COSH! een Conscious Shopping Gids boordevol informatie over duurzame mode, juwelen en cosmetica.

Waar starten?

Pik jouw Conscious Shopping Guide Antwerp gratis op bij deelnemende handelaren of bij de Visit Antwerp balies op de Grote Markt of het station. De duurzame mode route gaat van start bij Supergoods in de Kloosterstraat. Volg de winkelsnummers in de gids en ontdek inspirerende voorbeelden. Je kan kiezen tussen een twee routes. Ga langs bij de Duurzame Belgische Fashion Designers of bij de trendy eco-lifestyle boetieks of mix beide door elkaar. De installaties zijn van 3 oktober tot 15 november te bezichtigen bij de deelnemende handelaars, deze vind je online op www.cosh.eco. Je herkent de deelnemende winkels in de stad ook makkelijk aan de roos-blauwe raamstickers. Scan je de QR-codes op die raamstickers dan ontdek je een pak informatie over de duurzaamheid van de merken in de winkel.  

Interactieve Conscious Shopping Guide Antwerp

Stad Antwerpen kende een toelage toe aan COSH! om de Conscious Shopping Guide te ontwikkelen op basis van hun retailleden 2020-2022. De COSH! Conscious Shopping Gids telt 68 pagina’s vol inspiratie mét shoppingkaarten. De duurzame shopping gids is een jaar geldig en kan je ook apart gebruiken om leuke winkels te ontdekken en je kennis over duurzame mode en eco-lifestyle bij te schaven.

Naast de interactieve kaart in de Conscious Shopping Guide kan je voor elk winkelpunt een QR-code scannen. Zo ontdek je de openingsuren én de duurzame focus van elke zaak. De QR-code link kan je ook helpen om door middel van de COSH!-screening de meest duurzame kledij in die winkel te kiezen.

COSH! kijkt verder dan enkel mode en verdiepte zich de laatste maanden ook in duurzame juwelen en cosmetica. Wist je dat het meeste goud in West-Europa gerecycleerd is en dat onze huid meer dan 60% opneemt van wat we erop smeren? Logisch dus dat natuurlijke producten beter zijn voor je huid. Je ontdekt alle informatie over duurzame juwelen en natuurlijke cosmetica in onze Conscious Shopping Gids. De gids is aangevuld met duurzame koffie- en lunchplekjes waar je kan pauzeren tijdens je shoppingtrip.

Neem de COSH! checklist mee tijdens het shoppen

Weet je niet goed waar te beginnen? COSH! ontwikkelde checklists om je zoektocht naar duurzame mode, juwelen en cosmetica zo gemakkelijk mogelijk te maken. Vink alle hokjes op de checklist aan, en shop voortaan zonder schuldgevoel! Je kan de checklists terugvinden op het einde van elk hoofdstuk in de conscious shopping gids.

Story image

De gids is beschikbaar bij de deelnemende handelaars en bij Toerisme Antwerpen.

Meer informatie vind je hier: https://cosh.eco/nl/blog/conscious-shopping-gids-antwerpen


Nog meer duurzame shopping inspiratie?

Online platform COSH! maakt al sinds 1 jaar duurzaam shoppen makkelijk

Bij COSH! dromen we groot, en met succes. In één jaar tijd zijn we erin geslaagd om 100 winkels als COSH!-lid te verwelkomen op ons online platform, en hebben we meer dan 135.000 shoppers kunnen inspireren, waarvan 10% in Antwerpen gevestigd zijn. Een succes waar we erg trots op zijn' zegt Niki de Schryver - Oprichtster van COSH!. Voor deze 100 retailers over heel Vlaanderen en Brussel screende COSH! al meer dan 300 merken.

Overzicht per winkel: https://cosh.eco/nl/shopping-guide/shops

Overzicht per merk: https://cosh.eco/nl/shopping-guide/brands


High Res: Foto's van Founder Niki de Schryver en het COSH! team


Low Res images for web:

Low res foto's presentatrice Amaryllis Temmerman en COSH! founder Niki de Schryver


High Res images Influencer Elisabeth Van Lierop en COSH! founder Niki de Schryver by Henk Vandenbroucke


High Res Moose in the City by Henk Vandenbroucke

High Res The Canvas by Querencia by Henk Vandenbroucke


Niet voor publicatie:

Niki de Schryver
Niki de Schryver Founder, COSH! Conscious Shopping Made Easy

 

 

Over COSH!

COSH! is een initiatief van Niki De Schryver, duurzame ondernemer in hart en nieren. Met COSH! wil ze consumenten helpen in hun zoektocht naar duurzame, ethische kledij.  COSH! is een online platform dat consumenten wil helpen om makkelijk bewuste keuzes te maken tijdens het shoppen bij handelaren met fysieke winkels.

We dragen allemaal, elke dag kleding. Onze kleding is onze tweede huid en onderdeel van onze identiteit. Maar de mode-industrie is een van de meest vervuilende en onmenselijke industrieën ter wereld. Als we gaan winkelen hebben we geen idee van de ethische of ecologische impact van onze shopping keuzes. COSH! 'Conscious Shopping Made Easy' maakt duurzaam shoppen makkelijk. 

COSH! biedt consumenten een gemakkelijk en snel zoekplatform en visualiseert daarop de duurzaamheidskenmerken van kledingmerken op een heldere manier. COSH! onderzoekt de  toeleveringsketen van merken bij hun fysieke retailers om zo greenwashing tegen te gaan. Shoppers kunnen via COSH! winkels vinden in hun buurt die duurzame mode binnen hun stijl en budget aanbieden. De op maat gemaakte shoppingroute - met routemap - brengt shoppers tot voor de deur van kledingwinkels met een duurzaam aanbod. Start met duurzaam shoppen op www.cosh.eco

COSH! onderzoekt de toeleveringsketen van elk merk bij hun fysieke retailers op meer dan 250 aspecten in 7 categoriën: arbeidsomstandigheden, ecologische materialen, circulaire economie, korte keten, diervriendelijkheid, transparantie en het 'slow fashion' business model om zo greenwashing tegen te gaan.

COSH! werd in 2018 opgericht met steun van Vlaanderen Circulair. Kreeg toen begeleiding van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt en de United Fashion European fashion tech accelerator in 2019. In 2021 werd COSH! geselecteerd door voor imec.istart, .

De officiële lancering van COSH! vond plaats op 6 en 7 september 2019. 2 jaar later dekt het platform 80% van de duurzame Belgische modemarkt en heeft het meer dan 270 000 gebruikers. Het platform wordt beheerd door een acht-koppig team en meer dan 230 retailers in 4 landen sloten zich al aan.

Sinds januari 2020 heeft COSH! er de screening van juwelen en cosmetica op bovenstaande categorieën bijgenomen. In juni 2021 werd ook 2de hands toegevoegd. En sinds 2021 is COSH! ook opgestart in New York en Amsterdam en maakt zich klaar voor de Nederlandse retail scene.  

COSH!
Bergjesbos 19, 8310 Brugge