COSH! lanceert de duurzaamste cadeaubon in België

Met de Conscious Shopping Gift Card inspireer je dit eindejaar je vrienden, familie of collega's met meer eco en fair trade keuzes

Met het eindejaar in zicht lanceert COSH! op 15 oktober ‘de Conscious Shopping Gift Card’. Met de bon ontdekt de bestemmeling tal van duurzame mode, cosmetica en lifestyle winkels. Hét ideale cadeau dus om vrienden, familie en werkgevers aan te zetten tot een ecologische levensstijl. Met de cadeaubon wil COSH! de duurzame mode-industrie een boost geven, want de omschakeling naar duurzaamheid verloopt nog steeds te traag.

De duurzaamste cadeaubon

De Conscious Shopping Gift Card is een duurzame cadeaubon om vrienden, familie of collega’s te verwennen en te inspireren. Personen of bedrijven kopen de gift card online op COSH!. De gift card is voor één jaar geldig. Ze kan gespendeerd worden bij fysieke winkels die op het COSH!-platform aangeduid zijn met de tag ‘COSH! gift card’. Mensen inspireren hun vrienden, familie of collega’s om ook naar ‘conscious shopping’ winkels over te schakelen. We zetten zo enorme stappen richting een ethische en circulaire mode-industrie.

 

Snelle omschakeling naar een duurzame mode-industrie

Een cadeaubon is een uitstekende manier om nieuwe klanten kennis te laten maken met duurzame winkels. Met de eindejaarsperiode in zicht, lijkt het ons een ideale manier voor bestaande COSH! gebruikers om nieuwe mensen te inspireren. Je kan bij de bij COSH! aangesloten retailers heel je duurzame levenstijl vormgeven. De ontvanger van de gift card kan zo bij lokale handelaren ambachtelijke juwelen, high fashion of zelfs ecologisch wasmiddel en low waste keuken spullen kopen. De mogelijkheden zijn eindeloos voor de ontvanger, maar als gever weet je dat het sowieso een duurzame optie wordt! ‘COSH! heeft de ambitie om binnen 5 jaar, 15% van de Belgen te bereiken’ aldus Niki de Schryver. We shiften zo samen de budgetten van een onethische naar een ethische en circulaire mode-industrie. Samen maken we het verschil!

"COSH! heeft de ambitie om binnen 5 jaar, 15% van de Belgen te bereiken" ​ Niki de Schryver, Founder COSH!

Hoe werkt het?

Shoppen bij hippe modezaken, genieten van eco-lifestyle winkels, natuurlijke cosmetica of sustainable fashion winkels ontdekken? De ontvanger van de bon kan volop van dit alles genieten. Ideaal voor een dagje winkelen in een Vlaamse stad of Brussel.

Ontdek het ruime aanbod aan deelnemende handelaren op cosh.eco of in de COSH! shopping gids. Het bedrag van de cadeaubon kan je zelf kiezen bij aankoop. De ontvanger kan de bon in één keer of gespreid uitgeven bij meer dan 40 verschillende aangesloten COSH! winkels in Vlaanderen (Brugge, Gent, Mechelen en Leuven) en in Brussel. Tegen het eindejaar zal de Conscious Shopping Gift Card in alle 11 steden waar COSH! actief is, besteedbaar zijn.

Bij aankoop kan men kiezen voor blanco, gepersonaliseerde, digitale of luxueus geprinte bonnen. Leuk weetje, een sociaal maatwerkbedrijf Ryhove verzorgt volautomatisch het printen en de verzending van de geprinte bonnen.

Door zelf duurzame keuzes te maken kunnen consumenten ook vrienden, familie en werknemers inspireren om ook een positieve impact te creëren. Samen maken we de wereld zo een beetje mooier.

Info: De bon kan aangekocht worden op: https://cosh.eco/nl/cosh-conscious-shopping-and-sustainable-fashion-giftcard

 


Niki de Schryver

Niki de Schryver

Founder, COSH! Conscious Shopping Made Easy

Kleurrijke instagramstories om te delen:

Neutrale instagramstories om te delen:

Wie op zoek is naar logo's, portretten of high res. foto's van één van de COSH! winkels, klik hier.

Over COSH!

COSH! is een initiatief van Niki De Schryver, duurzame ondernemer in hart en nieren. Met COSH! wil ze consumenten helpen in hun zoektocht naar duurzame, ethische kledij.  COSH! is een online platform dat consumenten wil helpen om makkelijk bewuste keuzes te maken tijdens het shoppen bij handelaren met fysieke winkels.

We dragen allemaal, elke dag kleding. Onze kleding is onze tweede huid en onderdeel van onze identiteit. Maar de mode-industrie is een van de meest vervuilende en onmenselijke industrieën ter wereld. Als we gaan winkelen hebben we geen idee van de ethische of ecologische impact van onze shopping keuzes. COSH! 'Conscious Shopping Made Easy' maakt duurzaam shoppen makkelijk. 

COSH! biedt consumenten een gemakkelijk en snel zoekplatform en visualiseert daarop de duurzaamheidskenmerken van kledingmerken op een heldere manier. COSH! onderzoekt de  toeleveringsketen van merken bij hun fysieke retailers om zo greenwashing tegen te gaan. Shoppers kunnen via COSH! winkels vinden in hun buurt die duurzame mode binnen hun stijl en budget aanbieden. De op maat gemaakte shoppingroute - met routemap - brengt shoppers tot voor de deur van kledingwinkels met een duurzaam aanbod. Start met duurzaam shoppen op www.cosh.eco

COSH! onderzoekt de toeleveringsketen van elk merk bij hun fysieke retailers op meer dan 265 aspecten in 7 categoriën: arbeidsomstandigheden, ecologische materialen, circulaire economie, korte keten, diervriendelijkheid, transparantie en het 'slow fashion' business model om zo greenwashing tegen te gaan.

COSH! werd in 2018 opgericht met steun van Vlaanderen Circulair. Kreeg toen begeleiding van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt en de United Fashion European fashion tech accelerator in 2019. In 2021 werd COSH! geselecteerd door voor imec.istart. In 2022 wint COSH! niet 1 maar 3 Europese subsidies: de Europese Digicirc Bioeconomy accelerator en funding in Parijs, S4Fashion in Athene, Fashion 4 Change in Talinn. In 2023 wint het de Europese Social Tides accelerator én stroom het in in EU Horizon 2020 WORTH II. 

De officiële lancering van COSH! vond plaats op 6 en 7 september 2019. 3 jaar later dekt het platform 80% van de duurzame Belgische modemarkt, telt het 800 gescreende merken en heeft een half miljoen gebruikers. Het platform wordt beheerd door een 18-koppig team en meer dan 400+ retailers in 4 landen sloten zich al aan.

Sinds januari 2020 heeft COSH! er de screening van juwelen en cosmetica op bovenstaande categorieën bijgenomen. In juni 2021 werd ook tweedehands en verpakkingsvrije winkels toegevoegd. In 2022 lanceerde COSH! ook in Amsterdam en maakt het zich zo ook klaar voor verdere uitrol. In 2023 kwam er een spoedversnelling in de internationalisering door overnames van Ethical Time Spanje en Green Fashion Tours en Circular Economy Tours in Duitsland, waardoor COSH! op heden in 4 landen en 5 talen actief is. 

Contact

Bergjesbos 19, 8310 Brugge

+32 477 55 32 91

[email protected]

cosh.eco