COSH! Conscious Shopping Made Easy (NL)

COSH! Conscious Shopping Made Easy (NL)

Eenvoudig op weg naar duurzaam shoppen met nieuwe online tool

We kunnen er niet meer om heen; dagelijks worden we geconfronteerd met de gevolgen van de vervuilende mode-industrie op mens en milieu. Consumenten worden aangemoedigd om hun steentje bij te dragen, maar verliezen vaak de moed eens ze aan hun zoektocht naar duurzame en ethisch verantwoorde merken beginnen. COSH! wil met de lancering van een gebruiksvriendelijke online tool duurzaam shoppen vereenvoudigen.

C O S H !  C O N S C I O U S  S H O P P I N G  M A D E  E A S Y

Dankzij het gloednieuwe (en tevens volledig gratis) Conscious Shopping platform COSH! vinden shoppers voortaan op een ongecompliceerde manier de weg naar duurzame en ecologische merken. De startup informeert de gebruiker van de COSH! tool op een transparante manier over de duurzaamheidskenmerken van kledingmerken. In enkele klikken wordt een op maat gemaakte en eerlijke shopping route - mét routemap - samengesteld met aandacht voor diverse stijlen en binnen ieders budget. Duurzaam shoppen was nog nooit zo eenvoudig!

C O S H !  M O E D I G T  L O K A A L  S H O P P E N  A A N

Online shoppen is booming, maar het is niet altijd duurzaam. COSH! wil consumenten aansporen om meer offline te winkelen en gaat bewust op zoek naar lokale retailers en merken die zich willen aansluiten op het platform. De dialoog die ontstaat met lokale ondernemers over o.a. het productieproces maakt de consument bewuster en stimuleert bijgevolg om duurzamer om te springen met aankopen. 

COSH! is actief in Antwerpen, Leuven, Mechelen, Gent, Aalst en Mortsel waar in totaal al 46 winkels en bijna 200 merken aangesloten zijn. De ambitie van COSH! is om door te groeien naar 100 retailers in België én daarna uit te breiden naar andere landen. COSH! wil alle aspecten van duurzaamheid op het vlak van kleding en textiel op het platform aanbieden en gaat zich vanaf 2020 ook op tweedehandsretailers richten.

Update 3 maart 2020: 57 winkels, 30 000 gebruikers in 7 Vlaamse steden en in Brussel

Update: ook (natuur)cosmetica wordt gescreend en cosmetica boetieks zijl alvast aangesloten. 

R E A D Y  S E T  C O S H !

  1. Ga naar COSH! Geef aan waar je op zoek naar bent en binnen welk budget. Vegan? Fair Trade? Lokaal? Sokken of een jeans? Alles komt aan bod.
  2. COSH! geeft een handig overzicht met de winkels die bij jouw budget en stijl passen. In één klik vind je alle informatie over de ethische en ecologische inspanningen van een merk.
  3. Zowel op het overzicht als per merk toont COSH! op een kaart waar je deze duurzame merken kan vinden.
  4. Op die kaart kan je een winkel toevoegen aan je persoonlijke shopping-trip. Klik door om meer te lezen over de boetieks voor je ze aan je persoonlijke lijst toevoegt.
  5. Klaar met de preselectie? Dan kan je in één klik je gepersonaliseerde shopping route zien op je smartphone. Je kan de route ook thuis op voorhand op je laptop voorbereiden en vervolgens op je mobiele telefoon inloggen om via Google Maps je shopping route te volgen. Of print je route af neem hem zo mee tijdens je shopping trip. Veel duurzaam shopplezier!

O V E R  C O S H!

COSH! is een initiatief van Niki De Schryver, duurzame ondernemer in hart en nieren. Met de gloednieuwe tool wil ze consumenten helpen in hun zoektocht naar duurzame, ethische kledij. COSH! is een gebruiksvriendelijk online platform dat consumenten wil helpen om - zonder inspanning - bewuste keuzes te maken tijdens het fysiek shoppen.

We dragen allemaal, elke dag kleding. Onze kleding is onze tweede huid en onderdeel van onze identiteit. Maar de mode-industrie is een van de meest vervuilende en onmenselijke industriëen ter wereld. Duurzame kleding vinden is niet altijd gemakkelijk. COSH! 'Conscious Shopping Made Easy' maakt duurzaam shoppen makkelijk. 

COSH! wordt ondersteund door  Vlaanderen Circulair , alsook door accelerator  Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt, United Fashion en het projectenfonds van Stad Antwerpen. De officiële lancering van COSH! vond plaats op 6 en 7 september met dank aan JJ House​.

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Ben je geïnteresseerd in een interview met Niki De Schryver? Neem voor meer informatie/bij verzoeken contact op met Niki via niki@cosh.eco

Contacteer ons
Over COSH!

COSH! is een initiatief van Niki De Schryver, duurzame ondernemer in hart en nieren. Met dit gloednieuwe keurmerk wil ze consumenten helpen in hun zoektocht naar duurzame, ethische kledij.  COSH! is een online platform dat consumenten wil helpen om - zonder inspanning - bewuste keuzes te maken tijdens het shoppen by handelaren met fysieke winkels.

We dragen allemaal, elke dag kleding. Onze kleding is onze tweede huid en onderdeel van onze identiteit. Maar de mode-industrie is een van de meest vervuilende en onmenselijke industriëen ter wereld. Duurzame kleding vinden is niet altijd gemakkelijk. COSH! 'Conscious Shopping Made Easy' maakt duurzaam shoppen makkelijk. 

COSH! biedt consumenten een gemakkelijk en snel zoekplatform en visualiseert daarop de duurzaamheidskenmerken van kledingmerken op een heldere manier. COSH! onderzoekt de supply chain keten van elk merk bij hun fysieke retailers om zo greenwashing tegen te gaan. Shoppers kunnen via COSH! winkels vinden in hun buurt die duurzame mode binnen hun stijl en budget aanbieden. De op maat gemaakte shoppingroute - met routemap - brengt shoppers tot voor de deur van kledingwinkels met een duurzaam aanbod. Start met duurzaam shoppen op www.cosh.eco

COSH! onderzoekt de supply chain keten van elk merk bij hun fysieke retailers op veel aspecten in 7 categoriën: arbeidsomstandigheden, ecologische materialen, circulaire economie, korte keten, diervriendelijkheid, transparantie en het 'slow fashion' business model om zo greenwashing tegen te gaan.

COSH! wordt ondersteund door Vlaanderen Circulair, alsook door accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt, het projectenfonds Duurzame Stad van Stad Antwerpen en de  United Fashion European fashion tech accelerator. De officiële lancering van COSH! vond plaats op 6 en 7 september 2019.

10 maand later dekt het platform 60% van de duurzame Belgische modemarkt en heeft het meer dan 100 000 gebruikers. 

Sinds januari 2020 is COSH! ook beschikbaar in Brussel en heeft er de screening van cosmetica op bovenstaande categoriën bijgenomen.  

  

COSH!
Bergjesbos 19, 8310 Brugge